Фрукти та овочі, які допоможуть втамувати літню спрагу

21.06.2019, 08:31
30006

Літня спека впливає на роботу багатьох функцій нашого організму, навіть якщо ми не відчуваємо явних змін в самопочутті. Найдужче можуть постраждати від спеки літні люди і маленькі діти. Це тому, що у дітей механізми природної терморегуляції ще не до кінця сформовані, а у літніх вони вже не працюють так справно, як у молодості, пише ТСН.

Читайте також: Користь полуниці: дієтолог розповіла, як схуднути та підлікуватись за допомогою смачної ягоди

Люди, які приймають певні ліки, повинні звернути увагу на те, що сечогінні засоби, препарати для лікування нирок, печінки та серця можуть негативно впливати на здатність організму регулювати температуру тіла. “Літня” їжа та напої можуть дати неоціненну допомогу в спеку, сприяти природному охолодженню організму, попередити перегрів і тепловий удар.

Більшість сирих овочів і фруктів містить високий відсоток води, тому їх потрібно їсти, щоб знизити ризик зневоднення. З овочів – це листовий салат, огірки, селера, помідори. Також ідеальною їжею в спеку вважаються кавуни і дині, бо вгамовують спрагу краще, ніж будь-які “дієтичні” напої з підсолоджувачами. Вони містять 90-95% води, допомагають підтримувати водний баланс і очищають організм.

Не оминайте і листові овочі, бо вони надають ефект охолодження. Особливо корисні темно-зелені, з легкою гіркуватістю сорти листового салату, а також петрушка та буряк. Окрім цього овочі та фрукти – багате джерело калію, який допомагає регулювати втрату рідини організмом в результаті посиленого потовиділення.

Надавайте перевагу цілим фруктам. Солодкі напої – лимонад, газовану воду, компот, соки потрібно виключити зі свого раціону. Пам’ятайте, що наводнювати організм можна не тільки водою, а також вживаючи овочі та фрукти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com