Фукс отримав підозру від СБУ: міг розкрадати кошти мільярдами гривень

17.05.2023, 09:02
140685

Масштабні фінансові махінації та ухилення від сплати податків – в СБУ заявляють, що викрили схеми підсанкційного олігарха Павла Фукса. За даними слідства, від 2018 року він незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 мільярдів гривень.

Читайте також: Українці здатні ефективно використовувати західну зброю та досягати неймовірних результатів, настав час дати нам F-16, – Палатний

Про це пише ТСН.

За матеріалами розслідування, його холдинг підшукував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках.

Його фірма викуповувала у них “кредитні зобов’язання” об’єктів. Це давало їм право втручатися в господарську діяльність підприємств, після чого їх доводили до банкрутства. Завдяки таким махінаціям ділки отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків.

Нині Фуксу та двом топменеджерам холдингу повідомлено про підозру, майно компанії заарештоване. Сам олігарх називає заяви СБУ безпідставними і вважає їх спробою завдати шкоди його діловій репутації.

Проте слідчі підозрюють його та двох топменеджерів холдингу в ухиленні від сплати податків, зборів чи обов’язкових платежів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com