Газопостачальні компанії виписують фальшиві штрафи на сотні тисяч гривень (розслідування)

8.12.2020, 12:10
91057

В Україні газопостачальні компанії знаходять нові способи, змусити населення платити більше. Про це йдеться в сюжеті 1+1.

Читайте також: Вітренко буде судитися з “Нафтогазом”: ексменеджер вимагає 94 мільйони гривень премії за перемогу у Стокгольмі

Як йдеться в сюжеті, один зі способів махінації – відправлення газового лічильника на експертизу. Для цього, перевіряючий, який має знімати показання лічильника складає акт про те, що пломба на газовому лічильнику викликає у нього підозри щодо своєї цілісності.

В цьому випадку акт має підписати господар будинку або квартири в якій встановлений лічильник. Після підписання акту лічильник відправляють на експертизу.

гдан Ребешко радить в першу чергу писати заяву в облгаз для того, щоб облгаз надав інформацію про те, коли була остання повірка цього лічильника.

Якщо облгаз не провів вчасно повірку, вся відповідальність лягає на газовиків.  У цьому випадку, за словами юриста, газовики будуть зобов’язані списати будь-які штрафи.

Також за словами юриста можна написати лист до Національної комісії з регулювання енергетики, яка може скасувати неправомірно виписаний штраф.

“Найбільший штраф, з яким мені довелося зіткнутися – це 118 тисяч гривень”, – говорить юрист.

Однак, за словами юриста НКРЕКП не карає газовиків за неправомірно виписані штрафи. Населення може домогтися скасування неправомірно виписаного штрафу, проте НКРЕКП не застосовує санкції до газовиків попри те, що застосування санкцій передбачено законодавством.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com