“Газпром” змусили підвищити ціну на газ для росіян

16.07.2020, 15:51
78544

Газовий монополіст “Газпром” підвищить ціни на блакитне паливо для росіян, щоб компенсувати експортні втрати ресурсовидобувних компаній.

Читайте також: Зеленський повідомив куди спрямують кошти відсуджені у “Газпрому”

Про це повідомив глава департаменту економічної експертизи і ціноутворення компанії Олексій Андрєєв, передає Finanz.ru. За його словами, рішення про індексацію тарифів вже “ухвалено і знаходиться в стадії оформлення”.

Питання було “відпрацьоване” з регулюючими органами, повідомив Андрєєв, додавши, що також обговорюється підвищення тарифів на транспортування газу, але рішення поки немає.

Федеральна антимонопольна служба РФ на початку квітня затвердила індексацію цін на газ для населення на 3%, що вдвічі вище торішнього підвищення (на 1,4%).

“Спочатку влада планувала провести індексацію з 1 липня, але пандемія коронавірусу і голосування за поправки в Конституцію змусили на час “забути” про неї. Тепер же наказ ФАС повинен бути спрямований на реєстрацію в Мін’юст і набуде чинності через 10 днів після затвердження і офіційної публікації”, – сказано в повідомленні.

За останні три роки газ для росіян подорожчав на 8%, з 2014 року – майже на 20%.

Підвищення газових тарифів в розпал економічної кризи проводиться, щоб компенсувати втрати “Газпрому” на зовнішньому ринку, де ціни на газ різко впали, пояснив партнер RusEnergy Михайло Крутіхін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com