Генштаб за бюджетні кошти купував дорогі ікони, шахи та Apple Watch – Слідство.Інфо

14.12.2023, 09:31
151279

За 2023 рік фінансове управління Генштабу ЗСУ провело 116 закупівель на загальну суму майже 10 млн грн. Зокрема, були придбані італійські шахи, смартгодинники Apple Watch кришталевий посуд та ікони.

Читайте також: Зеленський розповів подробиці розмови з Орбаном в Аргентині

Про це йдеться у розслідуванні “Слідство.Інфо“.

Як з’ясували у виданні, Генштаб ЗСУ в 2023 році двічі купував ікони. Відповідно до укладеного договору, Генштаб заплатив 36,5 тис. грн за три ікони в срібному оздобленні: “Юрія Переможця”, “Неопалима Купина” та “Святого Миколая”.

Наступного разу купували вже чотири ікони Рубніковича за 48, 4 тис. грн. Це були ікони на мідній основі з посрібленим покриттям, позолотою та холодною емаллю “Янгола Охоронця”, “Юрія Переможця”, Божої Матері “Семистрільної” та “Казанської”.

Генштаб замовив за 13,4 тис. грн ікону Божої Матері “Казанська”, яку зробили у Троїцькій майстерні. На сайті цієї майстерні можна знайти подібну ікону за 2,9 тис. грн.

Зауважимо, що Казанська ікона Божої Матері вважається однією з головних святинь в РФ. У день її відзначення окупанти також святкують так званий “День народного единства”.

Окрім цього, для Генштабу закупили ще шахи за 39,4 тис. грн. Йдеться про дорогі італійські шахи “Римляни” та дві різні комплектації набору “Наполеон”.

Протягом 2023 року для Генштабу провели  20 різних закупівель нагородних годинників. На це витратили 3,9 млн грн, з яких 1,1 млн — на купівлю смартгодинників. Наприклад, 30 червня 2023-го Генштаб ЗСУ купив 21 Apple Watch за 290 тис грн.

Ще майже 70 тисяч гривень витратили на 10 наборів кришталевого посуду, повідомляють журналісти.

Видання надіслало офіційні запити до Генштабу ЗСУ з проханням прокоментувати ці закупівлі, проте відповіді поки не отримало.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com