Голова МЗС Бельгії, що відвідувала Крим, видала візи росіянам: їй загрожує відставка

20.06.2023, 15:02
142500

У Бельгії спалахнув скандал навколо міністра закордонних справ країни Аджі Лябіб через візи, видані представникам Ірану та Росії. Постало питання про відставку міністра, повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ: що відомо про звільнені села та успіхи військових

Так, Лябіб схвалила запити на візи для громадян Росії та Ірану, які хотіли взяти участь у “Брюссельському урбаністичному саміті”. Він відбувся минулого тижня і зібрав представників понад 300 міст світу, включаючи Київ, Тегеран і російську Казань.

Коли бельгійська громадськість дізналася, що візи отримали представники двох найбільш “підсанкційних” країн світу, спалахнув скандал. Державний секретар з питань зовнішніх відносин і зовнішньої торгівлі бельгійського уряду Паскаль Смет вже подав у відставку з цієї причини.

Як з’ясувало видання The Brussels Times, серед запрошених росіян виявилася віце-мер Казані Євгенія Лодвигова, яка відкрито підтримує агресивну війну РФ проти України та активно залучена до заходів з мобілізації солдатів до армії агресора на території Республіки Татарстан.

На цьому тлі бельгійська опозиція зажадала відставки глави МЗС Аджи Лябіб.

“Залишається відкритим питання, чому вона погодилася видати ці візи? І чому ім’я Бельгії завжди має бути заплямоване зовнішніми відносинами, які вона не може контролювати?”- заявили в опозиції.

У середу бельгійські депутати зберуться на засідання, щоб обговорити питання можливої відставки міністра.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com