Голова “Укрпошти” похвалився зарплатою понад 800 тисяч гривень (відео)

20.02.2020, 13:10
63921

Генеральний директор державної “Укрпошти” Ігор Смілянський заявив, що його зарплата у 200 разів перевищує мінімальну зарплату, яку отримують звичайні поштарі. При цьому, згідно з фінансовим планом “Укрпошти”, Смілянський має отримувати 1,86 млн грн з урахуванням премій.

Читайте також: В Україні стрімко зросте середня зарплата

“Моя зарплата прив’язана до зарплати листоноші, але є у двісті разів вищою. Це – 836 тисяч гривень”, – сказав Смілянський в ефірі телеканалу “Україна24” і уточнив, що це сума без урахування штрафів.

“Якщо ви керівник державного підприємства, один випадок по фінмоніторингу може коштувати 204 тисячі штрафу особисто на генерального директора, а я сплатив останній квартал штраф, бо ми на один день запізнилися по податках через комп’ютерні проблеми, тому це ж завжди всі рахують, скільки може бути”, – додав очільник “Укрпошти”.

На запитання про те, чому в Смілянського така висока зарплата, він сказав, що це визначено постановою уряду, яка регламентує нарахування зарплат керівникам держпідприємств. Таке нарахування, зі слів очільника “Укрпошти”, спирається, зокрема, на виручку підприємства і на кількість його працівників.

Також Смілянський повідомив, що якби він працював безкоштовно, а вивільнені кошти пішли на зарплати іншим працівникам, то зарплата кожного з них зросла б на 9 гривень і 72 копійки.

При цьому він розповів, що коли у 2016 році він прийшов в “Укрпошту”, то через неї відправляли 46 тис. експрес-посилок на рік, тоді як, наприклад, за вівторок, 18 лютого, було відправлено 48 тис. експрес-посилок через “Укрпошту”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com