Головнокомандувач ЗСУ розповів про реформу армії

14.10.2020, 22:16
86611

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що триває реформа ЗСУ та приведення військ до стандартів НАТО. Про це він сказав в ефірі до Дня захисника України на телеканалі Україна.

Читайте також: Президент здійснив кадрові зміни у ЗСУ

“Ми перебуваємо зараз на чинному етапі, адже реформування почалося в 2015 році, але практичні заходи – в 2019 році. Ми повинні наше військо і всі процеси, що відбуваються в Збройних силах, привести до принципів НАТО, тому що принципи – це та основа, яку ми повинні прийняти і виконувати”, – підкреслив Хомчак.

Він додав, що головний принцип – “попереду всього стоїть конкретна людина, і саме навколо людини далі формується все: і питання підготовки, і питання застосування”.

Як заявив Хомчак, необхідно розуміти, що військові – це люди, які постійно наражаються на небезпеку, “і виходячи з цих принципів, в першу чергу, потрібно не зберегти зразок озброєння ціною людського життя, а навпаки – зберегти життя людини ціною вміння, здатності до навчання і кращого озброєння”.

Головнокомандувач ЗСУ високо оцінив проведені в Україні міжнародні навчання Об’єднані зусилля – 2020 року, хоча їх і потрібно було організовувати після завершення реформи в армії.

“Коли ми планували ці вчення, розуміли, що за класичною схемою ми спочатку повинні були закінчити всі реформи, придбати можливості, а тоді проводити навчання. Але оскільки в країні йде війна і ворог не чекає, коли ми закінчимо реформу, ми прийняли рішення, що навчання проводимо”, – пояснив Хомчак.

Навчання та участь міжнародних партнерів у них зіграли дуже серйозну роль у загальній підготовці, підсумував головнокомандувач.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com