Гордон потрапив у гучний скандал через інтерв’ю у ватажка бойовиків

18.05.2020, 22:20
72812

У Службі безпеки України пообіцяли провести перевірку через інтерв’ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера бойовиків Ігора Стрєлкова-Гіркіна.

Читайте також: “На, с*уко, подавись”: Порошенко та Гордон посперечались у прямому ефірі через Липецьку фабрику (відео)

Що кажуть у СБУ про інтерв’ю Стрєлкова-Гіркіна Гордону 

Зокрема, у СБУ кажуть, що вони вивчать ситуацію навколо інтерв’ю Годона зі Стрєлковим-Гіркіним. Останнє вийшло на каналі ютюб-каналі Гордона 18 травня. Про це повідомляє BBC-Україна з посиланням на пресцентр відомства.

Окрім інтерв’ю з Гіркіним, СБУ також має намір перевірити коментар, який Гордон брав у колишньої так званої прокурорки Криму Наталії Поклонської.  Скандальне інтерв’ю Поклонської Гордону: як на нього відреагували в Зеленського  Це інтерв’ю український журналіст опублікував 11 травня. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Щоправда, у СБУ не повідомили, яким чином вони реагуватимуть на коментар колишнього ватажка бойовиків.

Реація Офісу генпрокурора 

Крім того, за справу щодо інтерв’ю з Гіркіним візьметься й Офіс генпрокурора. За словами заступника голови відомства, Гюндуза Мамедова, використовувати інтерв’ю підозрюваних і обвинувачених осіб у розслідуваннях – “достатньо розповсюджена світова практика”.

Такі інтерв’ю – цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана “прокурор” Криму підтвердила те, що їй відомо про підозру та кримінальне переслідування проти неї в Україні”, – зауважив він.

амедов додав, що Гіркін під час свого інтерв’ю розказав, зокрема, про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів.

“Я не виключаю можливість, що у майбутньому ця інформація стане предметом розгляду й під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права – воєнних злочинів та злочинів проти людяності”, – зазначив заступник генпрокурора.

Зокрема, особливу цінність для слідства, за його словами, має інформація щодо контролю та постачання зброї проросійським бойовикам і найманцям із Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com