Готуйте гроші: в Україні вступив в дію новий авіаційний збір на виліт пасажирів

7.08.2020, 11:29
80672

В Україні від сьогодні, 7 серпня, почали брати збір за виліт пасажирів. Водночас збір не стягуватимуть у випадках перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав.

Читайте також: Назвали список країн, кордони яких відкриті для українців

Закон 6 серпня було опубліковано у виданні “Голос України”, і він набрав чинності з дня, наступного за днем оприлюднення, пише Главком.

Документ визначає на законодавчому рівні особливості стягнення державного мита за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув до аеропорту України.

Збір при цьому не будуть стягувати в разі перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав; перевезення гуманітарної допомоги з/в Україну відповідно до актів Кабінету міністрів; а також у разі польотів, пов’язаних із забезпеченням проведення робіт по ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого).

Крім того, звільняються від збору в разі перевезень пасажирів, що належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів відповідно до закону; при перевезенні дітей у віці до двох років; при перевезенні транзитних пасажирів; пасажирів з сервісними квитками і в разі перевезення менш як 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com