ГПУ не затримуватиме спільників Гладковського-Свинарчука молодшого у справі по розкраданню “Укроборонпрому”

2.04.2019, 12:12
19126

Генеральна прокуратура не має наміру ініціювати обрання запобіжних заходів для керівників ТОВ “Оптимумспецдеталь” Андрія Рогози і Віталія Жукова, підозрюваних в постачанні з Росії контрабандних запчастин для заводів “Укроборонпрому” за завищеними цінами.

Читайте також: Чому Порошенко не хоче продовження розслідування справи “Укроборонпрому”?

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит Українських Новин.

“Оскільки підозрюваними Р. і Ж. в установленому законом порядку збитки, завдані державному бюджету, погашені в повному обсязі до кінця досудового розслідування… запобіжні заходи щодо них не обиралися в зв’язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

Таким чином, прокуратура вважає, що не існує ризиків втечі, тиску на свідків, знищення доказів з боку керівників “Оптимумспецдеталі”.

Зазначається, що Головною військовою прокуратурою здійснюється розслідування проти Рогози і Жукова за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, здійснена групою осіб), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, групою осіб), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу.

На сьогодні керівникам ТОВ “Оптимумспецдеталь” вручена підозра за ч. 3 ст. 212, а саме ухилення від сплати податків на суму 26,6 млн гривень.

Зазначено, що правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення співучасників злочину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com