Грета Тунберг їде на конференцію в Давос

23.01.2019, 15:30
8679

Відома шведська школярка та активістка Грета Тунберг відправилась до Давосу, щоб взяти участь у конференції, присвяченій захисту клімату.

Читайте також: Повідомили, які міста будуть затоплені до 2100 року (карта)

16-річна школярка Грета Тунберг відправилась на Міжнародний економічний форум у Дасові. Природозахисниця взяла з собою рюкзак, червону валізу та табличку “Skolstrejk for klimatet”, що зі шведської перекладається як “Шкільний страйк заради клімату”. У цю п’ятницю вона знову виступатиме перед публікою на тему охорони клімату.

Грета Тунберг їде на конференцію в Давос. Фото: ADRIAN REUSSER

Дівчинка стала відомою своєю ініціативою “Fridays for future”. Вона щоп’ятниці приходить до шведського парламенту та з табличкою в руках протестує проти забруднення довкілля. Цьогоріч Грета представляла Швецію на 24-ій кліматичній  конференції ООН у польському Катовіце. ЇЇ промова на форумі про майбутнє екології викликала захват у всьому світі.

“Люди говорять, що Швеція – лише маленька країна, і нема різниці, що ми робимо. Та я зрозуміла, що немає різниці наскільки ти маленький, якщо ти робиш велику справу. Ми повинні говорити про ситуацію чесно, незважаючи на те, чи комфортно це для нас. Ви всі говорите лише про економічний розвиток, бо боїтесь стати непопулярними. Ви переживаєте лише за рух вперед, спричиняючи цим весь цей хаос навколо, у той момент, коли потрібно нарешті зупинитись. Ви недостатньо “зрілі”, щоб зрозуміти це, тому скидаєте всю відповідальність на нас дітей. Мені начхати на популярність. Усе, що мене цікавить – майбутнє планети та клімату. Землю використовують такі багаті країни, як моя, щоб бути у достатку.  У той час потерпати мусить більшість, щоб меншості добре жилося. Ви говорите, що любите свої дітей понад усе, але ви продовжуєте красти їх майбутнє прямо на їхніх на очах.”

Грета активно підтримує всі акції проти забруднення клімату по всій Європі.

Перебіг своєї актуальної поїздки до Давосу школярка висвітлює на сторінці у Twitter.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com