Гробниця цариці Ель-Аргару: свідчення матріархату 4000 літ тому?

13.03.2021, 19:53
95437

Гробницю правительки царства Ель-Аргар, якій 4000 років, знайдено в Іспанії, – повідомляє Курс України.

Читайте також: У Єгипті археологи віднайшли 30 гробниць з муміями

Археологи з Іспанії представили світу звіт про багаторічні розкопкми, які вони проводили в Мурсії на місці виявлення там сім років тому багатою усипальниці. У ній була похована знатна жінка, причому, велика кількість дорогих прикрас вказує на те, що за життя вона була дуже впливовою особою в Ель-Аргарі.

Багата гробниця була виявлена в 2014 році, весь цей час історики ретельно проводили розкопки. Усипальниця розташовувалася під підлогою багато прикрашеного залу, який колись був одним з покоїв палацу. Усередині поховання виявили останки чоловіка і жінки всередині керамічної посудини.

На голові у жінки була витончена срібна діадема, а більшість предметів у похованні – розкішний набір жіночих прикрас. З чого був зроблений висновок, що це поховання дуже знатної дами.

Вчені порівняли цю гробницю з подібними знахідками, зробленими ще в позаминулому столітті, які також містили срібні прикраси, унікальні діадеми і належали до періоду розквіту царства Ель-Аргар. Порівнявши нову знахідку з попередніми діадемами, археологи дійшли висновку, що кожна з них була виготовлена за індивідуальним ескізом в одній з ювелірних майстерень, яку також недавно виявили в тому ж культурному шарі недалеко від поховань.

На підставі всього цього, вчені зробили висновок, що жінки грали дуже значиму роль у царстві, і можливо, мали допуск до керування державою або його окремими містами.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com