Гройсман хоче вакцинувати колег-депутатів

18.05.2018, 14:28
2740

Слід внести зміни в національне законодавство, яке зробить щеплення обов’язковим. Під час першої хвилі вакцинування мають пройти і очільник уряду, і народні обранці.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише “ZIK”.

Народний депутат України (“Воля народу”) Сергій Шахов, звертаючись до урядовців, заявив, що цього року в Україні шириться епідемія кору. Окрім того, у Міністерства охорони здоров’я України досі немає відповіді, чим отруїлися діти у Черкасах. Він звернувся до очільника уряду із запитанням, коли ж будуть відповіді на ці виклики, адже влітку в Україні для дітей працюватимуть літні табори, найближчим часом відбуватимуться “лінійки” у школах.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на це заявив, що жодного армагедону в охороні здоров’я України не відбулося і не відбудеться. Очільник уряду нагадав, що щеплення від кору шість років тому не відбулося – і сьогодні в Україні пожинають плоди.

“Сьогодні ми забезпечені всіма вакцинами і працюємо над тим, щоби максимально провести вакцинацію українських громадян. Я перший буду робити ці вакцинації під ТБ, щоби ніхто нічого не лякався, тому що це – нормальний захист українських громадян, життя і здоров’я людей. І це є головним”, – наголосив Володимир Гройсман.

Очільник уряду закликав “не спихати” усе на МОЗ, а думати над тим, щоб внести зміни в національне законодавство, яке зробить щеплення обов’язковим.

“Але зробити так, щоб у перший сплеск щеплення вакцин проходили Прем’єр-міністр України і народні депутати, щоб люди знали, що це є безпечно. І лише тоді – впроваджувати для людей”, – заявив Прем’єр-міністр України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com