Грудневе підвищення пенсій: хто отримає більше

5.12.2020, 19:52
90875

В Україні з 1 грудня 2020 року відбулося чергове підвищення пенсій і соціальних виплат на тлі підвищення прожиткового мінімуму, внаслідок чого окремі групи пенсіонерів отримають виплати до 370 грн більше.

Читайте також: “Не може бути для прокурора інший рівень мінімуму, ніж для іншого звичайного громадянина. Це абсурд”: економістка роз’яснила, щодо прожиткового мінімуму в Україні

Відповідну інфографіку оприлюднила пресслужба Міністерства соціальної політики у Фейсбук.

Відповідно до даних відомства, найбільше сума виплат зросла для осіб із інвалідністю першої групи, яким з 1 грудня почали нараховувати на 370,5 грн більше.

Зазначається, що сума виплат зросла для непрацюючих пенсіонерів, шахтарів, осіб з інвалідністю внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалідів внаслідок війни та учасників бойових дій. Крім того, виплати зросли для ветеранів війни, членів сімей загиблих ветеранів та деяких інших соціальних груп.

Зокрема, виплати підвищили для жертв нацистських переслідувань з числа осіб з інвалідністю та членам сімей загиблих жертв нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною. Водночас зросли виплати на догляд особам із інвалідністю внаслідок війни та надбавки донорам.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com