Гримчака затримали у справі про напад на Чорновол, – ЗМІ

15.08.2019, 18:12
37506

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака затримали, розслідуючи напад нардепа Тетяну Чорновол в 2013 році, коли вона ще була журналісткою. Про це в четвер, 15 серпня, пише ″УП″ з посиланням на адвоката Тетяну Матяш.

Читайте також: Мінкультури заперечує свою причетність до справи Гримчака

″Є кримінальне провадження, воно було за статтею 115, тобто замах на вбивство. І так справа була до 2019 року. У 2019 наші талановиті слідчі ГПУ або хтось бере – і в межах цієї справи додає епізод для того, щоб просто отримати дозвіл на НСРД (негласні слідчі (розшукові) дії – ред)″, – говорить адвокат.

″Воно називається ″замах на Тетяну Чорновіл, а також умисні дії посадових осіб МінТОТ, спрямовані на заволодіння чужими коштами, шляхом введення в оману або зловживання довірою″, – уточнила Матяш.

Водночас дружина Гримчака оприлюднила рішення суду, який дозволив обшукати квартиру чиновника.

У документі вказано номер кримінального провадження. Під цим номером управління спецрозслідування ГПУ дійсно розслідує замах на вбивство Чорновол. Провадження було відкрито в лютому 2014 року, підозри в ньому оголошені 3 особам.

Читайте також: Деталі затримання Гримчака: СБУ місяць стежила за корупціонером

Останнє судове рішення в цьому провадженні, опубліковане в державному реєстрі, було підписане 12 липня 2019 року. Тоді ще в матеріалах йшлося тільки про напад, згадок про шахрайство, за яке нібито затримали Гримчака, в рішенні немає.

У ГПУ виданню підтвердили, що Гримчак фігурує в провадженні щодо Чорновол. Нібито під час розслідування нападу правоохоронці отримали інформацію про новий злочин. При цьому в ГПУ кажуть, що підозрювані у справі Чорновол не пов’язані з “шахрайством” Гримчака.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com