Гриценко подав до суду на Google, через поширення фейкової інформації

6.04.2019, 17:47
19750

Кандидат на пост президента України в особі уповноваженого представника у Центральній виборчій комісії звернувся з позовом до ТОВ “Гугл” про визнання протиправними дій щодо поширення інформації.

Читайте також: Гриценко більше ніколи не балотуватиметься на пост Президента

Про це йдеться в рішенні суду Подільського району Києва.

У позовній заяві йдеться про те, що 20 березня 2019 року в пошуковій системі Google було виявлено розповсюдження матеріалу, який займав першу позицію в пошуковій системі. Розміщений матеріал, за твердженням позивача, містив недостовірну інформацію про кандидата.

“І зазначений матеріал розповсюджувався з маркером “Реклама”, що свідчить про те, що матеріал займав першу позицію у зв’язку з оплатою місця в пошуковій системі Google”, – йдеться в матеріалах справи.

Протиправні дії відповідача ТОВ “Гугл”, на думку позивача, полягають у розповсюджені недостовірної інформації шляхом виведення посилання на сайт на перше місце у власній пошуковій системі.

Про якого кандитата йдеться, в рішенні не вказано. Проте зазначається, що 15 січня 2019 року ЦВК постановою №62 зареєструвала його як кандидата. Під цим номером було зареєстрованоАнатолія Гриценка.

Про те, на якому сайті поширювалася інформація про кандидата в президенти, теж не йдеться. Але згадано, що в поширеній інформації був наступний вислів: “Цей сайт зроблено з метою пролити світло на корупційні дії ОСОБА_1 та вберегти Україну від лап шахрая”, – і він містить неправдиві відомості про кандидата.

Пошук видає лише один сайт, де є такий вислів, – grytsenko.net.

28 березня суд відмовив у задоволенні позову.

“Під час дослідження доказів у справі 28 березня 2019 року суд здійснив пошуковий запит на сайті www.google.com за ключовим словом “ОСОБА_1″, проте на першій позиції пошукова система запропонувала інше посилання…” – йдеться в рішенні. А не спірне посилання.

Таким чином суд дійшов висновку, що матеріали справи не містять доказів про те, що ТОВ “Гугл” поширювало недостовірну інформацію про кандидата в президенти України шляхом розміщення спірного посилання і виведення матеріалу на перше місце в пошуковій системі.

Суд також звернув увагу на ту обставину, що в матеріалах справи відсутні докази того, що саме ТОВ “Гугл” є власником сайту www.google.com, тоді як власником може бути й інша особа, зокрема засновник української спільноти – Google International LLC.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com