Гуайдо не виключає залучення військ США для вирішення конфлікту у Венесуелі

9.02.2019, 12:53
11144

Лідер опозиції Венесуели Гуайдо розглядає військову інтервенцію США задля зміни уряду країни. США надалі впроваджує економічні санкції проти Мадуро.

Читайте також: Гуайдо заборонили покидати країну та заморозили рахунки

У боротьбі за державне керівництво Венесуели самопроголошений президент Хуан Гуайдо більше не виключає американської військової інтервенції. Проте втручання армії США є “дуже вибуховою” темою, підкреслив Гуайдо в інформаційному агентстві AFP. Він зробить “все необхідне”, щоб врятувати життя людей.

Сполучені Штати першими підтримали лідера опозиції після того, як у січні він проголосив себе в.о. президента. Уряд США з самого початку розглядав втручання власної армії у Венесуелу як можливий варіант гри, щоб досягти зміни уряду в південноамериканській країні. Президент США Дональд Трамп підкреслив, що у нього відкриті “всі варіанти”.

Reuters повідомляє, що Білий дім готує додаткові санкції проти нинішнього уряду Венесуели під керівництвом Ніколаса Мадуро. Поки що США намагалися збільшити тиск на Мадуро, атакуючи його джерела доходів, в основному санкціями проти державної нафтової компанії PDSVA.

Крім того, уряд США перебуває в безпосередньому контакті з представниками венесуельських військових, щоб змусити збройні сили приєднатися до сторони Гуайдо, повідомляє Reuters з посиланням на джерело з Білого дому.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com