Гуайдо заборонили покидати країну та заморозили рахунки

30.01.2019, 10:33
9658

Боротьба за владу у Венесуелі триває: самопроголошеному президенту Гуайдо заборонили залишати країну, його рахунки заморожені. На сьогодні він закликав до подальших протестів.

Читайте також: Під час конфлікту у Венесуелі уже загинуло 35 осіб

Верховний суд Венесуели заборонив в.о. президента Хуану Гуайдо покидати країну і заморозив його рахунки. Про це заявив головний суддя Майкель Морено.

Гуайдо винесли звинувачення у незаконному захопленні посади глави держави. Суд схвалив позов генерального прокурора Венесуели Тарека Вільяма Сааба. Раніше він заявив, що розслідування ведеться саме через заворушеннями, які виникли після самопризначення Гуайдо президентом.

“Ми тут і ми продовжуємо”

Рішення суду Гуайдо зовсім не вразило: “Мені загрожує в’язниця, і я не недооцінюю загрози. Але в цій країні це не ново: у режиму немає інших важелів на людей, аніж гніт і переслідування”, – сказав він. “Ми тут і ми продовжуємо, боремося з кризою гуманності влади і вимагаємо звільнення 700 заарештованих за останні дні. Ми –Венесуела і ми на правильному шляху!”

Парламент, у якому останні два роки домінує опозиція, незважаючи на складну ситуацію, продовжив роботу і одноголосно вирішив прийняти законодавство для переходу Венесуели до демократії, повідомляє Tagesschau.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com