Гуайдо загрожує суд після повернення до Венесуели, – Мадуро

27.02.2019, 12:30
13968

Тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо можуть заарештувати, коли він повернеться до країни, заявив венесуельський глава Ніколас Мадуро. Гуайдо ж повідомив, що повернеться до Венесуели, попри ризики.

Читайте також: Гуайдо заборонили покидати країну та заморозили рахунки

Хуана Гуайдо можуть взяти під варту, якщо він повернеться до країни. Про це заявив глава Венесуели Ніколас Мадуро в інтерв’ю ABC News, що було оприлюднене у вівторок, 26 лютого.

“Він не може просто поїхати та приїхати. Він змушений буде постати перед судом, і суд заборонив йому виїжджати з країни. Я поважатиму закони”, – сказав Мадуро. Верховний суд Венесуели наприкінці січня заборонив Гуайдо покидати Венесуелу. Ця заборона залишається чинною, оскільки триває розслідування його “злочинів проти конституційного ладу”.

Незважаючи на це, Гуайдо минулого тижня перетнув кордон з Колумбією, щоб прокурувати доставку гуманітарної допомоги до Венесуели. Згодом політик поїхав до столиці Колумбії Боготи на зустріч з представниками групи Ліми – ця група американських країн була створена з метою врегулювання політичної кризи в Венесуелі.

Сам Гуайдо в оприлюдненому 26 лютого інтерв’ю повідомив, що він повернеться додому до Венесуели, попри всі погрози. “Моя роль і мій обов’язок – бути в Каракасі, незважаючи на ризики”, – сказав тичасовий президент країни.

Міграційна служба Колумбії тим часом надала інформацію, що з 23 лютого, коли венесуельська опозиція зробила невдалу спробу доправити до своєї країни гуманітарну допомогу, понад 320 співробітників силових відомств Венесуели дезертирували та перейшли на колумбійську територію.

У свою чергу, влада Перу у вівторок анулювала візи дипломатів посольства Венесуели в Лімі. До 9 березня вони мають залишити територію країни. Заступник міністра закордонних справ Перу заявив, що його країна визнає посла, призначеного тимчасовим президентом Хуаном Гуайдо, інформує DW.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com