Хабар року: у НАБУ розповіли про корупційну схему Гримчака

15.08.2019, 19:55
37525

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з липня здійснює досудове розслідування справи, у якій фігурує заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, якого підозрюють у шахрайстві. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у четвер, 15 серпня.

Читайте також: Мінкультури заперечує свою причетність до справи Гримчака

Як повідомляється, Гримчак і його ″помічник″ шляхом обману заволоділи чужим майном – грошовими коштами – в особливо великому розмірі.

За даними слідства, представник інтересів приватного ТОВ під час спілкування із заступником міністра повідомив про проблему, вирішення якої відноситься до сфери компетенції судової гілки влади.

″Зазначене ТОВ вимагало консультації з приводу розгляду цивільної справи про стягнення боргу з іншого приватного підприємства на його користь. На це звернення заступник міністра з питань ТОТ повідомив, що за грошову винагороду в розмірі 100 тис. доларів США, використовуючи свої зв’язки, зможе забезпечити прийняття необхідного судового рішення. За словами чиновника, він нібито мав звернутися до заступниці генерального прокурора, щоб вона вплинула на голову Касаційного цивільного суду (у складі Верховного Суду), який, у свою чергу, може вплинути і на суддів цього ж суду″, – йдеться в повідомленні.

Надалі сума неправомірної вигоди була зменшена до 80 тис. доларів.

Після отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. доларів, як відзначили в НАБУ, заступник міністра і його “помічник” розподілили кошти між собою. А другу частину – 30 тис. доларів – їм було передано 14 серпня.

Читайте також: Деталі затримання Гримчака: СБУ місяць стежила за корупціонером

″У той же час в одній із розмов із заступником міністра представник ТОВ розповів йому про проходження товариством складної процедури узгодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві, які відповідно до Закону України Про охорону культурної спадщини відносяться до пам’яток культурної спадщини. Дізнавшись про це, заступник міністра запропонував свої “послуги” щодо забезпечення узгодження проєктної документації за грошову винагороду в розмірі 1 млн доларів США. Як запевняли учасники корупційної схеми, зазначена сума нібито має бути розподілена між керівниками і посадовими особами виконавчих органів влади, серед яких: Міністерство культури України, Міністерство юстиції України, Український державний інститут культурної спадщини, Київська міська державна адміністрація та інші″, – повідомили в НАБУ.

Після отримання частини коштів в сумі 450 тис. і 30 тис. доларів від представників ТОВ Гримчак і був затриманий ″на гарячому″, як і його ″помічник″.

За результатами проведених обшуків було виявлено і вилучено всю суму неправомірної вигоди, отриманої 14 серпня, а також частину отриманої раніше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com