Хабар в 11 тисяч доларів: на Дніпропетровщині затримали слідчого та його пособника-адвоката (фото)

19.02.2020, 11:10
63765

Слідчі центрального апарату ДБР затримали слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Дніпропетровській області та його пособника-адвоката, за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Читайте також: СБУ спіймала на хабарі митників аеропорту (фото, відео)

Про це повідомляє прес-служба ДБР, пише УНІАН.

Слідчий ДФС при пособництві адвоката Ради адвокатів Дніпропетровської області, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі $ 11 000.

Хабар призначався за закриття кримінального провадження щодо колишнього керівника підприємства за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідчий ДФС і адвокат затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, в українських ЗМІ набув широкого розголосу інцидент з вимаганням та фабрикацією справи з боку податкової поліції Дніпропетровщини проти компанії “Софт Оіл”. У травні в порту Миколаєва танкерами доставили 11 500 тонн базового масла, вартістю понад 7 млн ​​доларів. Імпортувала масло дніпровська компанія “Софт Оіл”. ДФС Дніпропетровщини здійснила рейдерську атаку на вантаж вартістю 7 млн ​​доларів, наклавши на нього арешт.

У червні 2019 рок одного з керівників компанії, Кирила Суворова викрали і насильно утримували майже місяць.

Незабаром журналісти з’ясували: організувати “викрадення” міг перший заступник начальника Головного управління ДФС в Дніпропетровській області Сергій Пеньков.

“На нас виходили посередники, як ми розуміємо, від Пенькова і пропонували “допомогу” у вирішенні проблеми за істотну подяку”, – заявив тоді власник компанії Дмитро Олійник.

Як відзначали журналісти, незважаючи на виграні судові процеси, компанія “Софт Оіл” не могла отримати доступ до імпортованого базового масла, яке підприємство закупило ще в травні 2019 року. Свою позицію компанія “Софт Оіл” неодноразово доводила в судах.

Остаточним рішенням Миколаївської апеляційного суду встановлено, що в діях директора компанії не було правопорушення.

Рішенням Жовтневого районного суду м.Дніпра підтверджено незаконність обшуку і вилучення олії, проведеного податковою міліцією, але до сих пір ніхто не покараний.

А “пеньковщина”, схоже продовжується.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com