Хакери частково досягли своєї мети: президент “Київстару” розповів подробиці потужної кібератаки

12.12.2023, 17:32
151179

Президент “Київстару” Олександр Комаров розповів подробиці потужної хакерської атаки та потужний збій в роботі мобільного оператора.

Читайте також: Потап на тлі скандальної поїздки в ОАЕ полетів до Іспанії й пояснив, над чим працював (фото)

Комаров зазначив, що хакери частково досягли своєї мети. Про це президент “Київстару” розповів в ефірі телемарафону 12 грудня.

“Це війна. Війна проходить не тільки на полі брані. Вона проходить також у віртуальному кіберпросторі, і на жаль ми вражені в результаті цієї війни. Насправді, це – проникнення в інфраструктуру і руйнування інфраструктури. Основна ціль цієї атаки – максимально можливе руйнування IT-інфраструктури оператора”, – зазначив він.

Комаров зазначив, що дані про останні дзвінки перебувають на інших елементах інфраструктури. Найбільш вразливою є геолокація.

“На цей момент ми не бачимо жодних витоків персональних даних з мережі “Київстар”. Загалом це досить видима картина, коли у вас починають скачувати дані з Мережі”, – уточнив він.

Комаров наголосив: “Висновок – що ціль була руйнування інфраструктури, і я скажу, що вони досягли частково цієї мети. За рахунок реагування співробітниками “Київстар”.

Президент “Київстару” розповів, що хакери суттєво пошкодили IT-інфраструктуру, були обмежені доступи.

“Ми не могли протидіяти цьому на віртуальному рівні, тому ми виключали “Київстар” фізично з мережі для того, щоб обмежити доступ ворога до інфраструктури “Київстару”, – пояснив він.

Відповідаючи на запитання , чи було це спробою анексувати мережу, Комаров заперечив. Він сказав, що це була спроба зруйнувати мережу.

“Ми бачимо з вами перш за все клієнтські сервіси, але мережа працює також для багатьох фінансових сервісів, працює для багатьох логістичних сервісів. Тобто вона проникає в усі елементи нашого життя і у бізнес-життя, тому це дуже суттєвий вплив в тому числі і на економіку і на працездатність економіки”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com