Харківщина готова прийняти постраждалих з Луганщини, які втратили житло через лісові пожежі

8.07.2020, 13:33
77702

Харківська область готова прийняти постраждалих від лісових пожеж на Луганщині. Перебування людей на Харківщині оплатять місцеві благодійники.

Читайте також: Ймовірною причиною лісової пожежі на Луганщині може бути підпал

Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олексій Кучер, передає УНІАН з посиланням на Суспільне.

Він зауважив, що мова йде про місцевих благодійників, які висловилися за таку ініціативу. Проте тип житла буде залежати від кількості постраждалих.

“Ми визначимось. До мене вже звернулись певні благодійники, які готові розмістити людей за власні кошти. Це, скоріш за все, будуть спонсори”, – сказав він.

Раніше в Офісі президента підтвердили, що Харківщина готова надати тимчасове житло для мешканців потерпілих унаслідок пожеж населених пунктів Луганщини.

Як повідомлялось, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано.

У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району. Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу “Вовче озеро” 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Сьогодні, 8 липня, станом на 9:00 на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com