“Іді атсюда, надєлалі уже патріоти”: у Києві розгорівся скандал через російськомовну вивіску

5.07.2019, 21:47
32013

В одному із київських магазинів відвідувачу різко відповіли через зауваження про те, що вивіска у них – російською мовою, хоча має бути українською. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Іван Вербицький.

Читайте також: В ПЦУ можна проводити службу мовами нацменшин

Інцидент стався 3 липня.

“Вийшов купити круасана з маком і черешень і тут зауважую, що з тих дверей будинку на перехресті коло Бабиного яру, де раніше була “Шмотка”, виходять люди з “випєчкой”. Так, саме з “випєчкой”, – розповів він. – Підіймаю очі – і аж вку…ло: великими літерами – “БУЛОЧНАЯ”. І ще на дверях різне: “трєбуюцца прадавци” і “ми работаєм…”.

При цьому Вербицький додав, що забіг туди і гаркнув на всю “булочную”, чи не чули вони, що вивіски в  Україні мають бути державною мовою.

“За прадавцов вступилися пасєтітєлі. “А чьто вам ні нравіцца?”, – спитав очкастий мудак і сказав, “чтоби я гаваріл тіше, патамуша он плоха відіт, но слишіт харашо”. Але того козла я ще сприйняв стримано. Остаточно вивела з себе тьотя лєт 50-ті. “Іді атсюда, надєлалі уже патріоти”, – зазначив журналіст.

“Тоді я почав не тільки голосно говорити, а й використовувати ту лексику, яку збирається законодавчо заборонити заслужений недомедик України Богомолець. На прощання пообіцяв тим недоросам, що вони матимуть великі неприємності”, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com