“IKEA” виходить на український ринок: назвали місто у якому відкриють перший магазин

12.09.2018, 17:40
4185

Шведська компанія з виробництва товарів для дому IKEA наступного року відкриє свій перший магазин в Україні. Компанія вже домовилася про партнерство з компанією Вагіфа Алієва. Переговори тривають ще з кількома ТРЦ.

Ритейлер підписав договір оренди на приміщення площею близько 4 тис. кв. м з київським ТРЦ Ocean Mall девелопера Вагіфа Алієва, пише liga.net, посилаючись на трьох співрозмовників на столичному ринку комерційної нерухомості.

Спочатку IKEA планувала відкрити перший магазин в Україні в споруджуваному столичному ТРЦ – Південний в Голосієво, але потім шведи передумали, розповів виданню директор торгового центру на правах анонімності.

“Вони орендували близько 4 тис. кв. м в ТРЦ Ocean Mall, який наступного року відкриється поруч з ТРЦ Ocean Plaza”, – повідомив він.

Директор консалтингової компанії, що побажав залишитися неназваним, повідомив, що зараз компанія веде переговори з іншими ТРЦ в Києві, а після відкриття кількох магазинів у столиці планує виходити в регіони. Поки IKEA планує розвивати магазини невеликого формату city store площею 3,5-5 тис. кв. м.

У прес-службі IKEA не відповіли на запит. Глава наглядової ради компанії Мандарин Плаза, яка контролює девелоперські проекти Вагіфа Алієва, Олександр Черницький сказав, що “першочергове право озвучувати свої новини належить IKEA”.

Це третя спроба IKEA вийти на український ринок. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поруч з Бориспільською трасою в 2006 році. Тоді вона так і не змогла отримати ділянку лісу площею 70 га, оскільки київська влада виступила проти вирубки дерев.

Другу спробу IKEA зробила в 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але вже через рік без пояснення причин оголосила про відхід з України. IKEA планувала інвестувати в свої проекти, за різними оцінками, від $1,5 млрд до $2 млрд.

IKEA заснована в 1943 році в Швеції Інгваром Кампрадом, перший власний магазин компанії відкрився в 1958 році. На кінець серпня 2018 року рітейлер керував 403 магазинами в 49 країнах світу. Продажі IKEA в період з вересня 2016 року по серпень 2017 року склали €38,3 млрд, повідомляє компанія на офіційному сайті. За цей же період магазини мережі відвідали 936 млн осіб. В Україні бренд IKEA зареєстрований з 1994 року і належить нідерландській компанії Inter IKEA Systems. З 2014 року компанія стала власником бренду з написом кирилицею і нових графічних зображень англійською.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com