Інфекціоністка розповіла, чи допомагає від COVID-19 цибуля і часник

18.11.2020, 14:15
89417

Київський інфекціоніст Ольга Голубовська розвіяла один з головних міфів про профілактику коронавірусу. Він полягає в тому, що цибуля та часник можуть запобігти розвитку COVID-19. На думку лікаря, на це сподіватися не варто.

Читайте також: Дієтолог назвала фрукти, які не можна їсти на сніданок: викликають гастрит та виразку шлунку

“Ну звичайно не захищають. Вони містять речовини, які можуть гіпотетично вплинути на концентрацію вірусу, однак це не панацея. Інша справа, що продукти з високим вмістом фітонцидів – цибуля, часник, гострі прянощі, які люблять на Сході, цілюще впливають на загальний стан організму, наприклад на судини”, – розповіла Голубовська в Telegram-каналі “Вірусні історії”.

Лікар вважає, що тяжкість хвороби буде залежати від дози отриманого вірусу, а також від імунітету людини. Саме імунна система відповідає за ураження легень.

“Тому цибуля і часник – це добре для здоров’я, як і прогулянки на свіжому повітрі, помірні фізичні вправи, збалансоване харчування з високим вмістом вітамінів є корисним для всіх. Люди повинні отримувати всі вітаміни”, – повідомила Голубовська.

Також медик зазначила, що у багатьох хворих на коронавірус відзначається недолік вітаміну D. Але його надлишок також шкідливий для організму.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com