Інфекціоністка розповіла, чи допомагає від COVID-19 цибуля і часник
Київський інфекціоніст Ольга Голубовська розвіяла один з головних міфів про профілактику коронавірусу. Він полягає в тому, що цибуля та часник можуть запобігти розвитку COVID-19. На думку лікаря, на це сподіватися не варто.
Читайте також: Дієтолог назвала фрукти, які не можна їсти на сніданок: викликають гастрит та виразку шлунку
“Ну звичайно не захищають. Вони містять речовини, які можуть гіпотетично вплинути на концентрацію вірусу, однак це не панацея. Інша справа, що продукти з високим вмістом фітонцидів – цибуля, часник, гострі прянощі, які люблять на Сході, цілюще впливають на загальний стан організму, наприклад на судини”, – розповіла Голубовська в Telegram-каналі “Вірусні історії”.
Лікар вважає, що тяжкість хвороби буде залежати від дози отриманого вірусу, а також від імунітету людини. Саме імунна система відповідає за ураження легень.
“Тому цибуля і часник – це добре для здоров’я, як і прогулянки на свіжому повітрі, помірні фізичні вправи, збалансоване харчування з високим вмістом вітамінів є корисним для всіх. Люди повинні отримувати всі вітаміни”, – повідомила Голубовська.
Також медик зазначила, що у багатьох хворих на коронавірус відзначається недолік вітаміну D. Але його надлишок також шкідливий для організму.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)