Іран збирається перекинути виробництво БПЛА до Білорусі

9.05.2023, 17:03
140284

Влада Ірану, ймовірно, хоче перекинути виробництво безпілотників до Білорусі, аби уникнути санкцій та тиску від інших держав.

Читайте також: Гауляйтери “згортаються” у Скадовську та вивозять “документи” і награбоване морем – Генштаб

Про це розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, Росія може й самостійно виробляти дрони, наприклад, “Ланцет”. Хоча вони не дуже потужні, та все ж “дошкуляють українській ППО та військам Сил оборони на передній лінії”.

“Зробити планер, двигун, пропелер, бойову частина – не проблема, інше питання – це технологічне обладнання, яке закладено в Shahed, але там є блок gps-навігації, блок управління і це Росія виробити сама не може. Власне за цими товарами — подвійного призначення і високотехнологічною продукцією — не завадив би контроль санкцій, для того, щоб завадити їм отримувати таку продукцію”, – наголосив Ігнат.

Він додав, що Росія, ймовірно, таки виробляє власні ракети. Про це свідчать уламки “свіжих” ракет, які вже знаходили в Україні.

“Серед уламків ракет знаходили маркування нещодавнього виробництва — і осінь, і зима. Сподіваємося, що санкції не дозволять їм робити це швидко. І швидко це навряд чи вдасться, бо крилата ракета – це високотехнологічний продукт, який коштує мільйони доларів за одиницю”, – пояснив Ігнат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com