Іранські військові захопили в полон російського моряка

15.04.2024, 12:33
157334

На вантажному судні Aries, яке 13 квітня захопили бійці іранського Корпусу вартових ісламської революції в Ормузькій протоці, перебував громадянин Росії. Росіянин був одним із членів міжнародного екіпажу контейнеровоза, який під прапором Португалії прямував із ОАЕ до Індії.

Читайте також: ЗСУ можуть звільнити Крим: аналітики назвали умову

Про це повідомило посольство Росії у Тегерані.

Російські дипломати запевняють, що підтримують контакт із родичами моряка та владою Ірану “з метою надання необхідного консульського сприяння”. Де іранські військові утримують екіпаж судна, у повідомленні не йдеться.

Російські Telegram-канали повідомляють, що команду з 25 осіб взяли в полон, серед них — 17 індійців, чотири філіппінці, два пакистанці, громадянин Естонії та росіянин.

За  даними телеграм-каналу Shot, захоплений громадянин Росії – старший механік Тимофій Колчанов, родом із Приморського краю. Це був його четвертий контракт на судні.

Згодом дружина моряка розповіла “РЕН ТВ”, що він зміг зателефонувати сім’ї та запевнив, що з ним все гаразд. Дзвінок тривав вісім секунд. За словами дружини Колчанова, її запевнили, що всі члени екіпажу живі та перебувають у безпеці, проте зв’язатися з ними поки що неможливо.

Захоплене судно пов’язане із компанією Zodiac Group, яка належить ізраїльському мільярдеру Ейєля Офера. Бійці КВІР захопили його в територіальних водах Ірану, здійснивши десант із вертольота.

Ізраїль звинуватив Іран у піратстві та закликав визнати КВІР терористичною організацією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com