Іспанія передасть Україні 20 БТР та 4 відремонтованих Leopard

16.06.2023, 16:31
142295

В Іспанії заявили про найближче відправлення в Україну 20 одиниць БТР, 4 основних бойових танків «Леопард», які перебували на ремонті, і значних потужностей для розгортання військового госпіталю.

Читайте також: ФСБ планує знайти “громадянство РФ” у військового керівництва України – СБУ

Про це пише іспанське міністерство оборони.

Зокрема, пані міністр оборони Маргарита Роблес взяла участь у новій зустрічі міністрів оборони Контактної групи з питань оборони України.

Засідання Контактної групи було тринадцятим, скликаним Держсекретарем США Ллойдом Остіном, і стало форумом для аналізу ситуації та найбільш нагальних потреб України у вирішальний момент агресивної війни, спричиненої Росією.

Пані міністр під час доповіді про підтримку Іспанії України вона розповіла, що БТР прибудуть до Польщі 19 червня. Їх додадуть до 40 БТР, які були поставлені раніше. Також йдеться про доставлення чотирьох Leopard 2А4, які були на ремонті.

«Україна захищає справедливу справу, і тому вони мають нашу всіляку підтримку, не лише у надсиланні матеріалів, але й у підготовці українських бійців», — заявила Роблес, який додав, що «позиція Іспанії є чіткою та сильною підтримкою, як і всіх країни НАТО та Європейський Союз. Наше зобов’язання є повним і абсолютним».

Міністр оборони також оголосила про пожертвування госпіталю Role 2 plus, здатного підтримувати важку бригаду, з невідкладною хірургією та основними стабілізаційними, лабораторними та фармацевтичними послугами, які розміщуються в дванадцяти контейнерах. Перед його доставленням заплановано навчання в Іспанії українських військовослужбовців, які отримають цей госпіталь.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com