Історична подія: побито рекорд Сергія Бубки, який тримався 26 років (відео)

18.09.2020, 08:52
84429

Шведський спортсмен Арман Дюплантіс побив світовий рекорд українця Сергія Бубки зі стрибків з жердиною. Рекорд тримався 26 років. Як повідомляє Громадське, історична подія відбулась на етапі “Діамантової ліги” у Римі шведський атлет зміг стрибнути за висоту 6 метрів 15 сантиметрів. Попередній світовий рекорд – 6,14 метра, тобто на сантиметр менший.

Читайте також: Стало відомо, у якому футбольному клубі тепер гратиме Ліонель Мессі

Побитий шведом рекорд Сергій Бубка встановив у далекому 1994 році – на турнірі в італійському містечку Сестрієре. Цей результат вже називали вічним рекордом, але все ж таки він перевершений.

Український атлет Сергій Бубка виграв Олімпійські ігри 1988 року, єдиний стрибун із жердиною, який переміг на шести чемпіонатах світу, автор 35 світових рекордів.

Серед рекордів українця – 6,15 метра у приміщенні (Дюплантіс сьогодні побив рекорд у стрибках просто неба), який тримався з 1994 року до 2014-го. Тоді його побив француз Рено Лявільньє, який стрибнув на сантиметр вище – у рідному для олімпійського чемпіона Донецьку.

До слова, рекорд зі стрибків у приміщенні зараз також належить Арману Дюплантісу – йому вдалося стрибнути на 6,18 метра, тобто на 3 сантиметри вище за Бубку.

Раніше повідомлялося, що Марина Бех-Романчук, змагаючись в одному секторі з чинною чемпіонкою світу по стрибках у висоту, німкенею Малайкою Мігамбо, завоювала золото.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com