Італія: Сальвіні заявив про розпад коаліції і закликав провести дострокові вибори

9.08.2019, 12:51
36627

Віцепрем’єр-міністр Італії та лідер “Ліги” Маттео Сальвіні в четвер закликав до проведення дострокових виборів, заявивши, що коаліція, яка підтримує уряд прем’єр-міністра Джузеппе Конте, розпалася.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Партію Сальвіні звинуватили у незаконному фінансуванні з Кремля

Напруженість між коаліційними партнерами, ультраправою “Лігою” та “5 зірками”, є високою через розбіжності з низки питань.

Напередодні Сенат Італії значною більшістю голосів відхилив клопотання руху “5 зірок” про припинення будівництва високошвидкісного залізничного сполучення між Ліоном та Турином (TAV). “Ліга” виступає за реалізацію проєкту.

“Я сьогодні повторив прем’єрові Конте, що ми повинні негайно піти до парламенту, щоб визнати, що правлячої більшості більше не існує, про що свідчить голосування за TAV. Давайте швидше дамо слово виборцям”, – заявив Сальвіні, який також є міністром внутрішніх справ.

Читайте також: Штраф до 400 євро: у Римі заборонили сидіти на знаменитих Іспанських сходах

Ще один заступник прем’єр-міністра Луїджі Ді Майо заявив у четвер, що його рух “5 зірок” готовий до дострокових виборів. Ді Майо, який також є міністром праці та промисловості, заявив, що “Ліга” “пожартувала з країною”. Він зазначив, що дострокові вибори не повинні проводитися, поки не буде затверджена реформа щодо скорочення кількості законодавців до 345.

Лідер Демократичної партії Нікола Зінгаретті заявив, що його опозиційна лівоцентристська група також готова до дострокових виборів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com