Із громад заберуть військові податки на оборону: Рада ухвалила законопроєкт

8.11.2023, 15:32
149455

У середу, 8 листопада, Парламент схвалив у другому читанні законопроєкт №10037 щодо військового ПДФО. Таким чином військові податки із місцевих громад спрямують до державного бюджету на оборону.

Читайте також: Вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів позбавляє можливості допомагати ЗСУ та підтримувати мешканців громад

Відповідне рішення ухвалили під час засідання.

За ухвалення закону проголосувало 253 народних депутати.

Народний депутат Ярослав Железняк пояснив, що від 1 жовтня по 31 грудня 2023 року “військове ПДФО” спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%:

ДСЗІ на дрони (13 млрд грн),

Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

В від 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, “військове ПДФО” розподіляється в таких пропорціях:

45% – ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн)

45% – Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн)

10% – розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що уряд далі допомагатиме регіонам. У громади буде спрямовано додаткові 62 млрд грн.

“Місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. В регіони буде спрямовано додаткові 62 млрд грн порівняно з 2021 роком. Це дозволить громадам закривати всі необхідні та першочергові потреби”, – написав він та подякував парламетарям за ухвалене рішення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com