Як українські церкви в США святкували Вербну неділю в умовах пандемії

6.04.2020, 10:10
68711

Церкви США відзначають Вербну неділю в час пандемії різними способами. Більшість з них проводять служіння онлайн.
Українська греко-католицька церква у м. Вашингтон (округ Колумбія), яка дотримується григоріанського календаря, 4-го березня провела богослужіння і освячення гілок на Вербну неділю через Фейсбук, повідомляє Голос Америки.

Читайте також: Києво-Печерську Лавру закрили на карантин: причина

Голова УГКЦ у США Борис Гудзяк 5 квітня звернувся до вірян із порожньої церкви зі спеціальним благословенням і молитвою в час спалаху коронавірусу.

Церква УГКЦ у Мериленді, що неподалік столиці Вашингтона, проводить богослужіння через Youtube.

У тижневому бюлетені священик Олександр Думенко написав до вірних, що в час спалаху коронавірусу церква не проводить громадських богослужінь через необхідність соціальної дистанції між людьми.

На Вербну неділю, яку ця церква відзначає 12 квітня, священик має намір залишити освячені гілки на вулиці, а віряни заберуть їх, коли їм зручно, – про це йдеться на сайті церкви.

Українські православні церкви у США проводять богослужіння онлайн, в кого є така можливість. Офіс архієпископа УПЦ у США розіслав вказівки для священиків освятити на Вербну неділю гілки, як передбачає традиція свята Входження Ісуса Христа в Єрусалим.

Ці освячені гілки перебуватимуть у церквах доти, поки не відновляться богослужіння з людьми у церкві. В першу ж неділю після карантину перед Літургією священики мають роздати вірянам освячені гілки.

Ось як виглядає онлайн-богослужіння в Українській православній церкві США без прихожан:

В американській діоцезії м.Орландо, що на Флориді, Вербну неділю відзначали через YouTube.

Церква у м. Mount Dora (центральній Флориді) провела служіння на парковці одного з великих супермаркетів. Віряни приїхали туди на власних авто і не виходили на вулицю під час служіння. Службу дивились через скло і слухали через спеціальне радіо.

У США релігійна діяльність вважається “істотною діяльністю” і дозволена навіть в час карантину. Втім люди мають виконувати вказівки щодо соціальної дистанції та гігієни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com