Києво-Печерську Лавру закрили на карантин: причина

5.04.2020, 20:47
68684

Києво−Печерську Лавру закрили на карантин через поширення коронавірусної інфекції − це триватиме до офіційного закінчення національного карантину. Про це повідомляється на офіційному сайті Києво−Печерської Лаври.

Читайте також: На Волині на двох священників поліція склала протоколи за порушення карантину

“У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID−19 були посилені карантинні заходи. Тому в Свято−Успенській Києво−Печерській Лаврі із цього моменту і до офіційного закінчення карантину богослужіння будуть відбуватися в закритому режимі”, − говориться у повідомленні.

Зазначається, що богослужіння транслюватимуть в онлайн−режимі, без участі прихожан і паломників.

Крім цього, відомо, що братія Києво−Печерської Лаври разом із намісником, митрополитом Павлом, пройшла лабораторне тестування на коронавірус.

Читайте також: Пішов на похорон – рятують медики: на Тернопільщині чоловік заразився коронавірусом від священника

“Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято−Успенської Києво−Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято−Успенської Києво−Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел”, − повідомляється на сайті.

Результати обстеження будуть відомі найближчим часом.

До того ж, відповідно до санітарних вимог, у всіх приміщеннях Лаври була проведена обробка дезинфікуючими розчинами.

Нагадаємо, 25 березня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантинні заходи в країні продовжено на 30 днів до 24 квітня.

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID−19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com