Кабмін дозволив відкрити продовольчі ринки в Україні

29.04.2020, 15:48
70980

З 1 травня в Україні запрацюють продовольчі та аграрні ринки. Однак відбудеться це лише за умови дотримання певних вимог. Таким чином, ринки працюватимуть з обмеженнями.

Читайте також: Володимир Зеленський розповів, коли ринки зможуть відновити свою роботу, та назвав умову

Відповідне рішення ухвалив уряд на позачерговому засіданні 29 квітня. Загалом в Україні відкриють 872 ринки, передає 24 канал 

“Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ і Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність”, – заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Очільник уряду додав, що основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Як пояснив під час брифінгу міністр розвитку економіки Ігор Петрашко, 30 квітня постанову Кабміну має опублікувати газета “Урядовий кур’єр”, і після цього роботу ринків буде відновлено.

За його словами, відкриття ринків відбудеться, якщо ті дотримуватимуться санітарних норм. Ці норми запропонував головний санітарний лікар і МОЗ.

Також будуть додаткові елементи контролю. Мовиться про участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків. Щоденний моніторинг проводитиме і Кабмін.

Петрашко нагадав, що ринки в Україні закрили перед Великоднем, оскільки більшість із них проігнорували правила, встановлені для боротьби з коронавірусом.

“І зараз ми таке відкриття робимо підконтрольне. І звертаємося з великим проханням до власників ринків і продавців дотримуватися норм, встановлених МОЗ“, – підсумував міністр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com