Кабмін поділив ДФС на податкову і митну служби

6.03.2019, 18:25
15119

Кабінет Міністрів в середу, 6 березня, затвердив норму про поділ Державної фіскальної служби на податкову і митну служби. Таке положення міститься в Меморандумі України і Міжнародного валютного фонду. Про це  повідомляють ″Українські новини″.

Читайте також: Реорганізація ДФС: Гройсман підписав постанову

Проект акту був розроблений у зв’язку з реорганізацією ДФС, діяльність служби  буде координуватися кабміном. Голови служб призначатимуться на конкурсній основі і звільняються урядом за пропозицією комісії з питань вищого корпусу держслужби. Граничну чисельність працівників служб також встановлює уряд.

Дана постанова набирає чинності з моменту його опублікування, крім окремих пунктів в частині ліцензування виробництва, оптової та роздрібної торгівлі і зберігання палива, які вступають в силу з липня поточного року.

На думку заступника міністра фінансів Сергія Верланова, така реформація ДФС дозволить демілітаризувати податкові органи, також поліпшити якість послуг, які надаються українцям. Державна податкова служба буде керувати і податковими інспекціями, і податковою міліцією. А координувати діяльність двох новостворених служб буде Міністерство фінансів України. Конкурси на посаду керівників ДПС і ДМС будуть оголошені протягом 3 місяців.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com