Кабмін повернув компанію “Укрзалізниця” під контроль Міністерства інфраструктури

18.10.2019, 12:13
47633

Кабінет міністрів України повернув акціонерну компанію “Укрзалізниця” в сферу управління Мінінфраструктури. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: ПАТ “Укрзалізниця” можуть розділити на декілька компаній

“Повернення блудного сина. Рішенням уряду “Укрзалізницю” повернули в сферу управління Міністерства інфраструктури. Дякую прем’єр-міністру за підтримку в подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього уряду”, – написав він. Криклій зазначив, що реформа “Укрзалізниці”, яка мала початися ще три роки тому, нарешті відбудеться.

“Укрзалізницю” буде розділено на оператора інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (IPO). Буде створено конкурентний ринок залізничних перевезень і забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури. Для цього нам потрібен новий закон про залізничний транспорт, розраховуємо на підтримку парламенту в цьому питанні. Готуємо реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень”, – написав він.

Також Криклій повідомив, що планується модернізація залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів. “Також для поліпшення якості надання пасажирських послуг плануємо передавати в концесію вокзали і впроваджувати системи управління якістю пасажирських перевезень відповідно до стандартів Європейського Союзу”, – написав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com