Кабмін повністю зберіг держпідтримку аграріїв після змін у бюджеті

13.04.2020, 19:16
69470

Уряд повністю зберіг суму державної підтримки аграріїв на 2020 рік після внесення змін до бюджету, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. Про це повідомляє прес−служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 

Читайте також: Кабмін не може виплатити аграріям мільярд дотацій: повідомили причину

“У 2020 році збережена державна підтримка АПК для подальшого стимулювання галузі та досягнення соціально−економічного ефекту. Зокрема, в бюджеті закладено витрати у сумі 4 мільярди гривень за ключовими напрямами: тваринництво, фермерство, садівництво, компенсація вартості сільськогосподарської техніки та компенсація відсотків за кредитами”, − йдеться в повідомленні.

Зокрема, на здешевлення кредитів для аграріїв закладена сума у розмірі 1,2 мільярда гривень, що дозволить зменшити процентну ставку до 5%. Зазначається, що на підтримку галузі тваринництва виділено 1 мільярд гривень, і за результатами програми міністерство очікує введення в експлуатацію понад 100 тваринницьких ферм і комплексів. Ще 1 мільярд гривень буде направлено на компенсацію придбання техніки та обладнання українського виробництва, що, за прогнозом Мінекономіки, збільшить обсяги реалізації вітчизняної техніки щонайменше на 15% у 2020 році. Також за 400 мільйонів гривень закладено на програми розвитку фермерства і кооперативів та підтримку садівництва, хмелярства та виноградарства.

Читайте також: У Верховній Раді розблокували підписання закону про ринок землі

“Основні програми орієнтовані на підтримку, в першу чергу, малих сільгоспвиробників і фермерів, розвиток локальних ринків збуту і відкриття нових експортних ринків. Ми очікуємо, що нинішня підтримка дозволить залучити близько 14,7 мільярда гривень інвестицій в економіку України й створити понад 85 тисяч нових робочих місць”,  − наводяться в повідомленні слова міністра Ігоря Петрашка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com