Кабмін відкрив ще один пункт пропуску на кордоні з Польщею

13.05.2020, 15:49
72258

Україна після запроваджених обмежень у зв’язку з коронавірусом COVID-19 відкриває пішохідний пункт пропуску “Шегині” на кордоні з Польщею. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України під час засідання 13 травня.

Читайте також: Українці скоро не зможуть перетинати українсько-білоруський кордон за внутрішніми паспортами

Як пояснюється, це рішення ухвалили, з метою уникнення перешкод для міжнародної торгівлі, пов’язаних з обмеженням кількості чинних пунктів пропуску через державний кордон, поновлення руху пішоходів та автомобільного транспорту, що сприятиме подальшому розвитку відносин між Україною та Польщею.

“У  зв’язку з послабленням карантину у нас виникла така необхідність, тому пропоную підтримати цю постанову”, – сказав очільник Міністерства внутрішніх справ Арсена Аваков.

Водночас, у нього уточнили, від якої дати починає працювати пункт пропуску, на що Аваков відповів: “Є пропозиція від дня опублікування, оскільки потім виникає проблема вантажообігу, коли через автомобільні  пункти пропуску не пропускаємо пішоходів і пішоходи йдуть…”. Таким чином, рішення про дозвіл роботи пішохідний пункт пропуску “Шегині” набуде чинності від моменту опублікування документу.

Зазначимо, що Польща ще на місяць подовжила дію карантинних обмежень на кордоні з країнами ЄС. Обмеження полягають в тому, що перетинати кордон країни можна лише у деяких визначених пунктах пропуску.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com