Кабмін зняв обмеження на зарплати членам Наглядових рад

28.10.2020, 11:29
87660

26 жовтня відповідно до рішення Конституційного суду України Уряд скоротив строк дії обмеження, встановленого “Прикінцевими положеннями” Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року. А саме зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Читайте також: КСУ скасував відповідальність за брехню в деклараціях

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, відповідно до рішення Конституційного суду України уряд скоротив строк дії обмеження, встановленого прикінцевими положеннями закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року. А саме зняв обмеження, якими місячна винагророда і заробітна плата керівникам та членам налядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної зарплати.

Зазначається, що відповідне рішення було прийнято завдяки ухвааленим Верховною Радою 17 вересня 2020 року змінам до державного бюджету, якими Кабміну було надано право скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених відповідними законами України, прийнятими з метою запобігання поширенню в Україні COVID-19.

Одночасно із цим уряд повернув попередні обмеження виплат керівникам та членам наглядових рад держпідприємств.

Читайте також: На Прикарпатті переобраного на другий термін голову ОТГ затримали на хабарі

“Зокрема, повернуто порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності. Також повернуті обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн”, – пояснили у пресслужбі.

Також зазначається, що прийнята постанова відповідає підписаним міжнародним домовленостям, відповідно до яких українська влада засвідчила намір зняти обмеження на виплати до 1 липня 2020 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com