“Кадирівці” в Україні зазнали серйозних втрат і 13 березня повернулися до Грозного – “Радіо Свобода”

20.03.2022, 09:02
115054

За час перебування в Україні чеченські військові армії РФ, так звані “кадирівці” зазнали серйозних втрат і 13 березня повернулися до Грозного – їх вивели з Київської області у Білорусь і далі в Чечню.

Читайте також: Окупанти силоміць вивозять людей з Маріуполя на територію РФ

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на контррозвідку СБУ.

“26 лютого на українську землю в районі гостомельського аеропорту при спробі десантної операції спробували зайти 450 “кадирівців” Не вийшло. Частина все ж змогла висадитися з одного з літаків і була обстріляна прямо на злітній смузі. Загальні втрати бійців Кадирова за період від 26 до 28 лютого склали декілька сотень бійців”, – повідомили “Радіо Свобода” в контррозвідці СБУ.

Більше того, самого голови регіону РФ Чечні Рамзан Кадиров в Україні, попри його заявив, взагалі не було.

Більше того, 27 лютого у мережу потрапило відео величезної колони “кадировців”, у підписі якої вказувалося, що воно знято в місцевості, розташованій на північ від Києва. Майже тоді ж у соціальних мережах з’явився ролик, ймовірно, з Бучі. На записі місцевий житель демонструє знищену колону військової техніки та каже: “Це кадирівці”. Того ж дня стало відомо про ліквідацію командира 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні генерала Магомеда Тушаєва. Це, за повідомленнями, підтвердив в взятий у полон боєць цього підрозділу.

У контррозвідці СБУ також повідомили, що 4 березня з Білорусі через Чорнобильську зону прибув зведений загін з військ національної гвардії Чеченської республіки, близько 1200 осіб. Свій табір “кадировці” облаштували в лісі під Бородянкою, але участі у боях вони не брали, лише знущалися над мирним населенням.

“Але безпосередньо в боях не брали участі, а займалися лише тим, що “кошмарили” місцеве населення в районі Бородянки, Бабинців, Катюжанки і аж до Лютежа. Паралельно знімаючи різні відео для соцмереж”, – сказав співрозмовник СБУ виданню.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com