Канада “закрила небо” для Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії

13.03.2019, 22:53
16313

Канада вводить тимчасову заборону на польоти у своєму повітряному просторі літаків типу Boeing 737 MAX 8 і Boeing 737 MAX 9 після авіакатастрофи в Ефіопії. Про це повідомив в середу міністр транспорту країни Марк Гарно, пише “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також: Канада скоротила половину своїх дипломатів на Кубі через загадкову хворобу

″Припис забороняє комерційні пасажирські рейси на Boeing 737 MAX 8 і Boeing 737 MAX 9 будь-яких авіакомпаній, як канадських, так і іноземних″, – йдеться в заяві Гарно.

Відзначається, що заборона поширюється на прибуття, відправлення цих авіалайнерів, а також на їх польоти через повітряний простір Канади.

Міністр транспорту вказав, що введення таких заходів було рекомендовано канадськими експертами в галузі цивільної авіації. Тим часом, Марк Гарно сказав, що ″ще занадто рано″ говорити про причини катастрофи літака в Ефіопії. Він також зазначив, що Канада ретельно стежить за розвитком ситуації.

Таким чином Канада приєдналася до багатьох країн світу, які раніше ввели тимчасову заборону на експлуатацію літаків Boeing 737 MAX. Серед них – країни-члени ЄС, а також ОАЕ, Туреччина і Австралія.

Нагадаємо, літак Boeing-737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, зазнав аварії 10 березня в 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб. Ця катастрофа стала другим катастрофою літака цього типу за півроку: в кінці жовтня 2018 року Boeing-737 MAX 8 індонезійської компанії Lion Air впав в море після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 чоловік на борту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com