Карантин “вихідного дня”: які діють обмеження

14.11.2020, 09:44
89067

11 листопада Кабмін змінив умови карантину і ввів карантин “вихідного дня” до 30 листопада,

Читайте також: Поліція збільшить кількість рейдових груп, що перевірятимуть дотримання карантину

На засіданні Кабміну 11 листопада було прийнято рішення відмовитися від адаптивного карантину і перейти на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли в попередньому варіанті карантину на територіях з “помаранчевим” рівнем, пишуть Українські новини.

Таким чином, на всій території України, незалежно від рівня захворюваності в кожному окремому регіоні, запроваджується заборона на проведення масових культурних, концертних, спортивних та інших заходів, розрахованих на більш ніж 20 відвідувачів, на роботу музеїв, спортивних і фітнес-залів, що не можуть забезпечити дистанціювання з розрахунку 1 відвідувач на 20 кв. м, на проведення заходів з організації дозвілля розважальними закладами й закладами громадського харчування.

Також кінотеатри і театри не можуть приймати відвідувачів у кількості, що перевищує 50% глядацьких місць, а автомобільний та залізничний транспорт – перевозити пасажирів у кількості, що перевищує кількість передбачених у них сидячих місць.

Навчальні заклади можуть працювати в разі знаходження в одному приміщенні не більше 20 осіб, а заклади позашкільної, дошкільної, мистецтвознавчої освіти – якщо на самоізоляції перебувають не більше 50% учнів і співробітників.

При цьому можна проводити спортивні заходи, включені до календарного плану, без глядачів і зі щоденним контролем стану здоров’я його учасників.

Читайте також: Житомир і Чернігів виступили проти введення карантину вихідного дня

Заклади охорони здоров’я, згідно з постановою, не проводять планові заходи з ушпиталення, крім невідкладних (ургентних) станів і таких, відстрочка яких неможлива за показниками здоров’я.

З 22:00 до 7:00 робота закладів громадського харчування можлива тільки в разі адресного доставлення та обслуговування “на винос”.

Починаючи з 14 листопада і до 30 листопада вводиться карантин “вихідного дня”.

З 00:00 суботи до 00:00 понеділка забороняється робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів і непродуктових магазинів, ТРЦ, а також проведення культурно-мистецьких заходів.

Карантин в Україні скасують, коли: відсоток хворих українців залишиться незмінним як мінімум протягом 10 днів; в лікарнях залишиться менше 50% пацієнтів з COVID-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com