Житомир і Чернігів виступили проти введення карантину вихідного дня

13.11.2020, 18:43
89037

В уряді запровадили карантин вихідного дня. Так, у суботу та неділю в Україні працюватимуть лише аптеки, продуктові магазини та АЗС. Громадський транспорт також зупиняти не будуть. Такі обмеження почнуть діяти уже 14 листопада і триватимуть, попередньо, до 30 листопада – тобто три уїкенди.

Читайте також: Українці отримають компенсацію від Уряду за карантин вихідного дня

Як інформує Кореспондент, про це заявив мер Житомира Сергій Сухомлин на засіданні виконкому в п’ятницю, 13 листопада.

Він додав, що введення карантину було одним з питань на засіданні, але його зняли з розгляду.

З огляду на те, що при вибірковому тестуванні працівників міськради на антитіла до COVID-19 виявилося, що 40% вже перехворіли безсимптомно, можна зробити висновок, що реальна статистика захворюваності в десятки разів відрізняється від офіційної, підкреслив Сухомлин.

У свою чергу виконком Чернігівської міськради направив звернення в Кабмін і Раду про скасування карантину вихідного дня з посиланням на збитки підприємців і населення від введення таких заходів.

Впровадження жорстких карантинних заходів відбулося без будь-якого дослідження, яким чином карантин вихідного дня вплине на динаміку поширення COVID-19, кажуть у міськраді і додають, що бюджет міста в результаті введення карантину вихідного дня в листопаді зазнає суттєвих втрат на додаток до втрачених 200 млн гривень через попередні карантинні обмеження.

Читайте також: “Культура та готельний бізнес втратять половину свого доходу через карантин”, – Ткаченко (відео)

“Підприємці зазнають збитків, працездатне населення залишиться без роботи і засобів для існування, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень”, – сказано у зверненні.

У зв’язку з цим влада Чернігова просить скасувати постанову про введення карантину вихідного дня і передати повноваження щодо встановлення карантину органам місцевого самоврядування з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com