Кардинала Георга Пелла звинуватили у педофілії

26.02.2019, 12:12
13824

Кардинала Георга Пелла визнали винним у розбещенні неповнолітніх хлопчиків. Тепер католицькому священнику загрожує в’язниця.

Читайте також: На Донеччині заарештували скандального директора зоопарку через педофілію

Один з найвпливовіших кліриків Римсько-католицької церкви Кардинал Геора Пелл був визнаний винним у декількох випадках розбещення дітей. Справу розглядав таємний суд у Мельбурні в грудні. Про це повідомляє CNN.

77-річний австралійський кардинал може опинитися у в’язниці, адже присяжні визнали його винним в одному випадку сексуального насилля над дитиною та чотирьох випадках непристойної поведінки з дітьми, які мали місце  наприкінці 1990-х.

26 лютого головний суддя Мельбурна Пітер Крід скасував наказ щодо заборони повідомляти ЗМІ про підсумки п’ятитижневого суду над кардиналом.

Згідно із матеріалами суду, 1996-го року Джордж Пелл, тодішній архієпископ Мельбурна, виявив у різниці собору Святого Патрика двох учасників хору 12 і 13 років, які розпивали вино. Одного з них священик примусив зайнятися з ним оральним сексом, а потім наказав обом хлопцям виконати статевий акт.

Обвинувачення ґрунтувалися на свідченні одного з цих хлопців, який розповів про знущання над ним вже у дорослому віці. Друга жертва пізніше померла від передозування наркотиків, не заявивши про жодне насилля.

Кардинал Джордж Пелл – скарбник Ватикану і близький радник Папи Франциска, є найстаршим католицьким чиновником, якого сьогодні визнають винним у вчиненні сексуальних злочинів. Кардинала мають затримати у середу, 27 лютого, вирок йому винесуть у березні, інформує ТСН.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com