Керівника дитбудинку на Одещині підозрюють у розбещенні дітей. ФОТО, ВІДЕО

19.12.2020, 17:37
91799

Керівнику спеціалізованого дитячого закладу на Одещині оголосили підозру у сексуальному насильстві та розбещенні дітей.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області, – пише Суспільне.

За версією слідства, 59-річний чоловік, на якого були покладені обов’язки щодо виховання та піклування про дітей, більше двох років вчиняв відносно них розпусні дії та сексуальне насилля. Це завдавало дітям фізичного болю та розбещувало їх, додали правоохоронці.

У пресслужбі відомства стверджують, що чоловік запрошував дівчаток до свого кабінету подивитися мультики, поїсти солодощів та погратися. Після цього він нібито задовольняв свої сексуальні потреби демонструючи дітям свій статевий орган, торкався ним їхнього тіла та схиляв до зворотних дій.

Аби приховати свої дії підозрюваний просив дітей нікому не розповідати про їхні “ігри”, пояснюючи, дітям, що це їхня з ним таємниця, про яку ніхто не повинен знати, розповіли у Нацполіції.

Чоловіку закидають ч. 4 ст. 153 та ч. 2 ст. 156  Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі слідчі клопочуть про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні 2020 року стало відомо, що поліцейські розслідують причетність директора Ізмаїльського спеціалізованого будинку дитини до розбещення трьох дівчаток семи та п’яти років.

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітейСуспільне Одеса

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей

Тоді у поліції зазначили, що про ймовірну причетність директора закладу до розбещення вихованців правоохоронцям повідомила працівниця дитячого будинку.

Після обстеження дітей медпрацівники констатували, що слідів, які свідчили б про сексуальне насилля, не виявили. У присутності шкільного психолога та законних представників дівчата не розповіли про статеве насилля чи розбещення. У поліції також розказали, що, діти запевнили, що ходили до кабінету директора “дивитися мультфільми та гратися”.

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей

Поза тим слідчі призначили додаткову судово-медичну експертизу, аби перевірити у дітей наявність тілесних ушкоджень, характерних для зґвалтування. Також планували провести психолого-психіатричну експертизу, яка встановить правдивість та об’єктивність свідчень дітей.

Тоді кореспонденти Суспільного намагалися зв’язатися з представниками Ізмаїльського спеціалізованого будинку дитини, але вони не взяли слухавку. Також кореспондентка Суспільного з місця подій повідомила, що до будинку дитини нікого не пускали.

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітейВ Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей

Втім під будівлею Ізмаїльського спеціалізованого будинку дитини зібралися представники громадських організацій. Вони вимагали усунути директора з посади на період розслідування та назначити на його місце нову людину.

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей

В Одеській області керівника дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей

Як розповіла голова благодійного фонду “Берегиня” Дар’я Гайдукевич, ставлення до дітей в Ізмаїльському будинку дитини було “ненайкраще”.

“Я вже знаю від працівників будинку малюка, не всі хочуть говорити, не всі говорять на камеру те, що вони знають. Але те, що є, це, нажаль, правда. Ми це просто так не залишимо. Ми будемо підіймати всіх, кого можна та ні, щоб до дітей більше цю людину не пускати, як мінімум. Як максимум – нехай понесе відповідальність”, – поділилась Дар’я.

Натомість за словами медичної сестри Ізмаїльського будинку дитини Олени Щуки, яка працює у закладі 18 років, доказів розбещення зі сторони директора закладу вона не бачила.

Директор будинку дитини Віктор Проценко опублікував допис на своїй сторінці у Facebook, де заперечив свою причетність до нібито розбещення дітей.

“Я, лікар-педіатр з багаторічним досвідом, повинен доводити, що так, я люблю дітей! Але не так, як сьогодні про це кричать ті, хто закидає мене брудом і брехнею. Внутрішній конфлікт в колективі прорвався чиїмись брудними припущеннями, які стали приводом для скандалу. Я не буду йти. Я не зробив нічого, щоб ховати очі або змінювати місця проживання”, – написав Проценко.

<iframe width=”928″ height=”522″ src=”https://www.youtube.com/embed/2uQ_cSrKTzA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com