Керівника “Запоріжгазу” підозрюють у списанні газу на 26 мільйонів

26.01.2019, 14:55
9175

Голову ПАТ “Запоріжгаз” було відсторонено запорізьким Жовтневим районним судом на два місяці від виконання службових обов’язків.

Читайте також: Януковичу суд призначив 13 років в’язниці

Як повідомляє прес-служба Жовтневого районного суду на своїй сторінці у Facebook, слідчим суддею Жовтневого районного суду міста Запоріжжя задоволено клопотання слідчого СБУ в Запорізькій області та відсторонено від посади голову правління ПАТ “Запоріжгаз” терміном на два місяці.
Керівник Запоріжгазу підозрюється у зловживанні своїми повноваженнями та внесенні неправдивих даних в офіційні документи у період жовтень-грудень 2014 року задля списання газу загальним об’ємом 3 931 751,5 куб.м., вартістю 26 622 995,16 грн. (ч. 2 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
Прокурор посилаючись на достатність доказів, які містяться в матеріалах справи, просив відсторонити підозрюваного від посади строком на два місяці.
Захисник підозрюваного заперечував проти відсторонення голови правління від посади посилаючись на недоведеність вини підзахисного, відсутності можливості спілкуватися або іншим чином впливати на свідків, необґрунтованість пред’явленої підозри, а також не встановлення особи потерпілого. Крім того, адвокат звернув увагу суду на те, що усі необхідні документи вже вилучені під час слідства, а відсторонення від посади паралізує роботи Запоріжгазу, що буде мати тяжкі наслідки як для підприємства, так і для споживачів.
Суд, заслухавши сторони, вивчивши матеріали клопотання, визнав обґрунтованим доводи прокурора та дійшов висновку про можливості впливу підозрюваного на свідків по справі, частина з яких є співробітниками Запоріжгазу.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com