Керівництво країни взяло участь у молебні, присвяченому річниці загибелі бійців Нацгвардії біля Верховної Ради у 2015 році

31.08.2019, 13:27
39766

Біля Верховної Ради України, на площі Конституції, відбулась церемонія вшанування пам’яті чотирьох бійців Національної гвардії, які загинули під час масових заворушень біля парламенту 31 серпня 2015 року.

Читайте також: Зеленський підписав указ про запровадження в Україні Дня пам’яті захисників України

Вшанування пам’яті гвардійців першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка розпочалося з молебню, пише УНІАН.

У церемонії взяли участь родичі загиблих, колеги, високопосадовці. Вони вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі парламенту. У церемонії взяли участь, зокрема, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та командувач Нацгвардії Микола Балан.

Планується, що після церемонії біля парламенту присутні поїдують на Солом’янську площу, де покладуть квіти до Меморіалу мужності, вірності, героїзму працівників МВС України та меморіальних плит, на яких увіковічені імена загиблих правоохоронців.

Захід завершиться відвідуванням батьками загиблих військового містечка бригади, де проходили служби їхні діти. Там військовий капелан відслужить панахиду за загиблими, а батьки побачать умови, в яких служили їхні сини. Крім того, передбачається, що сьогодні спільно з командуванням батьки обговорять стан судового розгляду справи за фактом подій 31 серпня 2015 року біля ВР.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков наголошує, що винні у трагічних подіях біля парламенту 31 серпня 2015 року мають відповісти за свої дії. Відповідаючи на питання щодо того, що під час його спілкування з родичами загиблих один чоловік щось дуже емоційно йому розповідав, Разумков пояснив, що вони говорили про те, що “вже 4 роки, а результату немає”.

“Хлопці загинули, є і відеофіксація, і багато інших речей, але насправді ніхто не поніс покарання за ті страшні події. Ми розуміємо, що дуже страшно, коли гинуть наші хлопці на сході, захищаючи державу, але в рази страшніше, коли вони гинуть в центрі столиці України, біля парламенту, захищаючи народних депутатів, захищаючи громадян України, і це залишається без покарання”, – сказав спікер. За словами Разумкова, це недопустимо. “Мені б дуже хотілося, щоб все ж таки ті, хто винен у цих трагічних подіях, понесли відповідальність”, – наголосив голова ВР.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять військовослужбовців, які загинули у збитому терористами ІЛ-24

Він пояснив, що депутати можуть ретельніше вивчити події, поспілкуватися з близькими загиблих і постраждалих або ж, наприклад, “приходити на суд і дивитись, що відбувається, – це в рамках діючого законодавства”. “Такий громадський контроль буде, я думаю, не зайвим”, – додав Разумков.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com