Керівництво “оборонки” перевірять на поліграфі

3.04.2019, 09:11
19224

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів перевірити керівництво державного концерну “Укроборонпром” на поліграфі.

Читайте також: ГПУ не затримуватиме спільників Гладковського-Свинарчука молодшого у справі по розкраданню “Укроборонпрому”

Про це повідомила сьогодні прес-служба президента України.

Порошенко провів нараду з секретарем РНБО Олександром Турчиновим і його заступником Сергієм Кривоносом.

“Ми звертаємося до уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну “Укроборонпром”. Окремо підготуйте списки тих, хто повинен пройти дослідження. Прошу включити туди і керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу – і керівників підприємств, і тих, хто відповідає за фінансову діяльність”, – сказано в заяві за підсумками засідання.

Глава держави прийняв доповідь Кривоноса щодо пропозицій з перевірки “Укроборонпрому” і реформування оборонного сектора. У разі виявлення правопорушень Порошенко доручив направляти їх до контррозвідки Служби безпеки України або в інші правоохоронні органи.

На підставі рекомендацій заступник секретаря РНБО він звернеться до уряду про негайне фінансування міжнародного аудиту “Укроборонпрому” і прийняття рішення до кінця квітня.

Президент наголосив на важливості прискорення розгляду в Раді законопроекту про зміни норм державного оборонного замовлення і його розкриття, що підтримують міжнародні партнери.

Перевірку діяльності “Укроборонпрому” має намір провести Рахункова палата, а Турчинову було доручено контролювати питання і доповісти про результати перевірки Порошенку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com